Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem lesz változás

2008.12.11

Én egyrészről úgy látom, hogy sajnos a mostani politikai elit retorikáját, politikai eszköztárát egy az egyben átvette a fiatal politikusok meghatározó többsége is, így nagy változás nem lesz.

Sajnos a politikusok nem tanulnak semmiből. Akkor hajlandóak valami érdemit tenni, ha már tényleg nagyon nagy gáz van, mint 1994-ben, 2006-ban. A választások után. Aztán a következő választásokig megint megy az osztogatás. Mint pl. most a SZJA sávhatárok emelésénél. Nagyon látványos dolog. Ennek révén a gazdasági növekedésből adódó – más szóval: az indokolt – kb. 1,5%-os várható reálkereset növekedés helyett lesz kb. 3% 2009-re. Mi ez, ha nem „az adunk egy kicsit a választások előtt”. Pont akkor amikor a gazdaság élénkítésére – adócsökkentés stb. – kellene ezt a kb. 150 milliárd Ft-ot jelentő összeget adni. Pont most kellene, hogy a gazdaságot kicsit megsegítsük, amikor a versenyképességünk a béka feneke alatt…

Én nem megyek el szavazni a következő választásokkor, mert nincs kire. Nincs olyan párt, aki azt képviselné, amit én elvárnék egy felelős, hiteles kormányzópárttól. A másikra mutogatásból pedig már elegem van, ezért azt is szeretném, ha legfeljebb 2 párt lenne a parlamentben, így aki győz, annak többsége is van.

Gyurcsány jobb, felkészültebb politikus mint Orbán, de az előbbi már képtelen érdemi változásokat hozni az ország életében, mert minden hitelét elvesztette, míg az utóbbi jobban populista, kokettál a szélsőjobboldaliakkal (legalábbis annyira, hogy a szavazatokat begyűjtse onnan), és teljesen kiszámíthatatlan, ami a várható gazdaságpolitikájukra vonatkozik.

De most mégis inkább azt szeretném, hogy lépjünk az egyről a kettőre. Menjenek az MSZP-sek és jöjjenek a FIDESZ-esek… mert ha maradnak a mostaninak, az égvilágon semmi változás nem lesz!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.