Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fogyi tippek

2009.08.31

A mai nappal a Kerekperec szerkesztősége is csatlakozik ahhoz a világméretű piachoz, ami a - finoman szólva - hiszékeny, lusta, torz önértékelésű emberekre épít.

Néhány profi (TV-SOHP, Fitnessz-Nrobi) szépen meggazdagszik a 5000. felülős, szteppados gépen, diétás rudin, papír-kekszen... miközben elhinti, ha ezzel csinálod, ha ezt nyomod befelé, meg fitnessz-box a tuti, akkor reszelni lehet majd a hasizmodon...

Hát nem...

A legtöbb szerencsétlen a munkahelyen, meg szomszédoktól hallott diéta- és fogyókúra programokkal próbálkozik. Az egyik legnépszerűbb a fehérje-, szénhidrát- stb. napos 90-100 napon keresztül kajált hülyeség, amitől minden nap rosszul leszel. Ennek van egy másik nagy problémája is: amint abbahagyod, a szervezeted azonnal tartalékot igyekszik képezni abból, amit megeszel, így azon túl, hogy szépen legyengített a fogyókúra, kb. ugyanolyan gyorsan vissza is szeded a kilókat...

Szóval az egésznek semmi értelme!

Én megosztom veletek a tutit és még nem is kérek érte semmit cserébe! A következő két dolgot kell betartani, persze nem 100 napig, hanem mindörökre:

1. Ne zabálj!

2. Rendszeresen sportolj!

 

Ehetsz bármit, de semmit ne vigyél túlzásba! Ehetsz csokit is, de ne egy táblával és ne esténként! Sok zöldséget és fehérjét. Kevesebb szénhidrátot (kenyér, sör, csoki stb.)! Több hal, fehér hús, minimalizáld a zsírbevitelt! Törekedj rá, hogy legalább 3-4-szer egyél egy nap, az elalvás előtti 4 órában a kajálást lehetőleg kerüld, legfeljebb csak folyadékot (tejet, de sört ne :) stb.), alacsony kalóriatartalmú valamit vegyél magadhoz, ha már nem bírod... Ha nem tudod eldönteni, hogy mégis mennyi az elég, nézz utána az interneten, hogy kb. mennyi a napi normál kalóriamennyiség, amit a fizikai tevékenységed alapján szükséges (nyilván egy bányásznak és informatikusnak nem ugyanaz). Ez csak az elején kicsit több munka, aztán már fejből tudod, hogy mikor kb. mennyit kell enned. Ja, és nem kifogás, hogy nincs időd enni!

És sportolj amilyen rendszeresen csak tudsz, de legalább hetente 2-3 alkalommal 1,5-2 órát intenzíven. Leginkább kardio-gyakorlatokat végezz (futás a legjobb), a sétálás nem ide tartozik!

Nem lesz rögtön látványos eredménye, a srácok nem fordulnak másnap utánad, a csajok nem kérik el a mobilszámod... De egy-másfél év alatt már elkezdesz helyrerázódni, már néhány hónap múlva nem is szenvedésnek fogod fel, hanem érzed majd minden porcikádban, hogy szükséged van arra a kis mozgásra. Nem leszel fáradékony, jobban koncentrálsz stb.

Nincsenek csodaszerek, ha lennének már mindenki tudna róla!

Nincs olyan kaja, mozgás, semmi, ami a fotelban ülve, minden szenvedés nélkül megszabadít a fölös kilóktól! Ne áltasd magad, nagyon nehezen, nagyon lassan fog menni, de ha betartod a fenti két pontot, akkor ismét büszkébben nézel majd tükörbe fürdés után...

Ja, és attól még nem nézel ki jól, ha tangát veszel fel, meg megcsináltatod a hajad, de közben kilóg a top alól a hájad! Meg a sörhas "A gömb a tökéletes test" feliratú póló alól...

"Én ilyen vagyok, engem fogadjanak el ilyennek!" simán önáltatás, az egészséged látja kárát... Büszke lehetsz a hülyeségedre!

Nincs időd?? Gyenge kifogás! Fel lehet kelni kora reggel egy fél órás kocogásra, és ahhoz semmilyen drága cuccot sem kell venned... Még este dobj össze 2 szendvicset, amit napközben bármikor el tudsz fogyasztani!

Szóval ez van, nem akarok senkit kiábrándítani, de mindenki maga tehet arról, ahogy kinéz, és nincs mentség...

Az akaraterő, az kell hozzá, semmi más. Ennyire "egyszerű"!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

idézet

(editor-in-chief, 2010.08.04 14:38)

"Együnk ennivalót. De ne sokat. És főként zöldségeket. [...] Ne együnk olyasmit, amit az ükanyánk nem ismert volna fel ennivalóként."

mármegint

(karASS, 2009.09.01 20:44)

Ez okos lett. Majdhogy nem egy szóba sem tudok belekötni..nem is akarnék, persze..:P
Úgy igaz ahogy van!