Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életem első...

2010.01.27

...kung-fu edzésén voltam tegnap! :))

Hiányzott már valami mozgás, amiben tényleg lefáradok, kimerülök, lóg a nyelvem, egy kis szenvedés! Hát most megkaptam! :)) Hogy miért kung-fu? Pontosabban wing-tsun? Egyszerű, nem kell hozzá "ügyesnek" lenni, nincsenek benne pörgős, magas rúgások, technikás, logikus, ésszerű...

Bátran felhívtam a kapott mobilszámot, majd a mester készségesen, barátságosan elmondta, hogy rendben, jöjjek, szívesen látnak, nézzem meg, próbáljam ki, és majd meglátom, hogy tetszik-e... mondtam: hány éves vagyok, mondta: nem számít, mondtam: abszolút kezdő vagyok, mondta: nem számít... :)

Elmentem. Nincs kezdő csoport... Be kell állni, utánozni kell a mozdulatokat, próbálni kell, gyakorolni kell, egyszer menni fog... :)

Már csak azt kell megszoknom, hogy itt ütnek! :))) Nem viccelnek... ütéseket kell bevinni és állni az ütéseket... És fáj! De tényleg! :))) Mára kék-zöld az alkarom, a mellkasom és fáj mindenem! :) De hát ezt akartam! :)

Csütörtökön megint megyek! :))

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

juteszembe

(CSuck, 2010.01.28 10:22)

lejött a Belmondo-s film, vmi pendrive-szerűséget hozz szombaton, mert kiírni sajnos ugye a géppel nem tudom..

ja..

(CSuck, 2010.01.28 09:25)

Bátyám mindig úgy vert, mint az állat!:)):))

megértelek

(editor-in-chief, 2010.01.28 08:51)

...neked is nagyon szörnyű gyerekkorod lehetett! A bátyád terrorizált, naponta többször agyba-főbe vert! Szegény CS!! Hüpp-hüpp... :))

nem vernek

(CSuck, 2010.01.27 20:13)

csak kóstolgatnak..:) amúgy azé' vagy te ettől annyira elszokva, mert öcséd van, nem egy bátyád..:P:D

egyébként

(editor-in-chief, 2010.01.27 16:01)

...nem hiszem, hogy máshol máshogy lenne, csak nem ehhez vagyok szokva - mármint, hogy vernek :) - de ez ezzel jár: "tudtam én, csak nem sejtettem!" :D

all right

(editor-in-chief, 2010.01.27 11:25)

... it's changed! :)

amúgy

(CSuck, 2010.01.27 11:15)

a legjobb videó az Ip Manból - ami a legjobb wing tsun-film - az ez:

http://www.youtube.com/watch?v=hfnXBUrS7E8

nem puhány vagy..

(CSuck, 2010.01.27 11:13)

egyszerűen senkinek nem alap, hogy ütik ahol érik, nehogy azt hidd, hogy ez csak itt van, és veled szemben..ha aikidoznál, ott simán minden edzés egy csuklóficam, birkózásban szétszorítják mindened, itt szétütnek, mint a bokszban, vagy kick- és thaiboxban..csak ott kesztyűvel..ha az ember szeretne vmit, ahhoz bizony szenvedni kell..még a sima kondizáshoz is..nem hogy ezekhez!

én csak simán

(editor-in-chief, 2010.01.27 10:58)

...puhány vagyok ezért fáj mindenem. :) az egyszerűségre válaszul feltettem ide egy videot az egyik formagyakorlatról... hát, hogy is mondjam, ez lenne a cél... majd olyan 6-8 év múlva :)) tudom, még csak egy edzésen vagyok túl, úgyhogy csak halkan ér röhögni! :))
btw. wooden dummy stb-nek majd edzősarkot alakítok ki a kertben, de szigorúan csak mához egy évre, ha addig kitartok... :)

nagyon helyes!!...

(CSuck, 2010.01.27 10:37)

de remélem nem kaptál olyanokat mint ezek a szerencsétlen jappók a videón..:)..én is sokat gondolkodtam már rajta, hogy vagy kungfu, vagy aikido kellene, hogy ilyennel is megismerkedjen az ember..mindkettő nagyon "szép", ha lehet ilyet mondani, egyszerű, logikus..na persze az "egyszerű" az relatív..de kitartást hozzá, ezek a harcművészetek aztán tényleg megkeményítik az embert..na meg a garázsban pont elférne egy wooden dummy..:)