Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állati biztosítás /vendégblogger :)/

2008.12.11

Már mikor mondtam neked, hogy erre lenne szükség?...megértetlen zseni vagyok na!!!

Csárli

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nem most

(Peti, 2008.12.12 07:27)

Amikor - éppen tegnapi hír - a lakosságon belül a megtakarítani tudók aránya 19,2%-ra csökken, és ezen megtakarításokon belül is 2008 végén 1,2% az olyan biztosítások aránya, ami nem élet- és nyugdíj, vagyis vagyon-, felelősség és egyéb biztosítás, akkor nem hiszem, hogy tömeges kereslet lenne a dögök "egészségbiztosítására". Persze vannak piaci "nisék", ahol talán érdemes kapirgálni a biztosítóknak, de szerintem nem ez lesz a biztosítók következő évi nagy dobása.

Kutyaszorítóban

(Csárli, 2008.12.11 20:02)

Soklaki életemnek (Pécs városán belül is sokszor cserélődött már szerény hajlékom) köszönhetően rengeteg féle emberrel hozott már össze a vak véletlen. Volt közöttük biza állatorvos is..Az illető elmondása alapján nagyon sok kisállat (és ugyancsak sok-sok haszonállat) tartó polgár van kis hazánkban, akik a tapasztalatok szerint - ha nem is kisujjból - de kifizetik az adott állat egészségügyi járulékos költségeit. Itt most értelem szerűen nem egy 1000-3000 ft-os oltásra gondolok, hanem nagyon súlyos 20-30 ezrekre, amibe egy esetleges életmentű műtét kerül. Ez az összeg haszonállatoknál hatványozódik, de ők már jószág (többesszáma a jogi nyelvben: javak) címen biztosíthatóak. A kisállatokkal más a helyzet, velük a jog is cudarabbul bánik. Sanyika megkapja karácsonyra az átlag arany retrievert szüleitől átlagáron számolva 35-40 ezer ft-ért. Ha ez az enyhén szólva túltenyésztett dög elkezd nem rendeltetés-szerűen viselkedni (értsd:pusztul) apuci kisfia nyavajgását megelőzendő 1. dexteresen eltünteti, 2.fogvicsorgatva csengeti a lóvét az állatorvosnak. Mint az embereknél. Nincs biztosítás, szopóka, mert sok-sok pénz egy "rutin" műtét is. (pedig olyan nincs, higgyétek el!)
Ez pedig egy alapeb esete volt. A ritkább-drágább kutyuskák esetében apus el sem fog gondolkodni az egyes variáción, mert túl drága pszicho-hobbi lenne az.. Szóval szerintem igenis lesz rá kereslet, és igenis be fog ez indulni, mihelyst az ember apjával megérteti egy hozzáértő, hogy márpedig a mai túltenyésztett-fajtájú kutyák világában szinte mindennapos a köszvényes és diszpláziás eset. Kutya egy világ ez...

Halásztelek

(Peti, 2008.12.11 14:43)

Szerintem a többség nagy ívben tojna rá, kizárt, hogy 2-2,5 ezer forintot tömegesen fizessenek havonta a dögök után!

A kisebbség, a városi menő vadászgörényesek, akinek meg lenne pénze, inkább vesz egy újabb menő dögöt, ha a régi elpusztul, de legalábbis neki nem gond, ha meg kell gyógyítani! Ez lehet, hogy nyugaton biznisz, de szerintem nálunk messze se!
Azzal itthon nem lehet menőzni, hogy "én még a görényemre is biztosítást kötök!!"