Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Equilibrium (frissítve)

2009.07.08

Nagyon eltalált, hangulatos videóklip az Equilibrium (2002) c. filmhez

 

 

A dalszövegre is rátaláltam.

 

Within Temptation: A Dangerous Mind

[Bonus track]

I'm searching for answers
'cause something is not right.
I follow the signs,
I'm close to the fire.

I fear that soon you'll reveal
Your dangerous mind.

[Chorus:]
It's in your eyes, what's on your mind.
I fear your smile and the promise inside.
It's in your eyes, what's on your mind.
I fear your presence, I'm frozen inside.

I'm searching for answers
Not questioned before.
The curse of awareness,
There's no peace of mind.
As your true colours show
A dangerous sign.

[Chorus 2:]
It's in your eyes, what's on your mind.
I see the truth that you've buried inside.
It's in your eyes, what's on your mind.
There is no mercy just anger I find.

I just have to know, while I still have time.
Do I have to run, or hide away from you?

[Chorus 2]

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bale-fóbiád van

(Wilibald, 2009.07.11 07:34)

1. én megértettem, amit mondtál az értékeléseddel kapcsolatban, ahogy láthatod a 14.15-ös kommented után nem firtattam, csak egy vicces beszólást engedtem meg magamnak, amit smájlival jeleztem... (ezt azért felismerhetted volna)
2. ha az idegtől még látnál is, akkor felfigyeltél volna rá, hogy MR-rel kapcsolatban meg tudtál győzni (így kár ötödszörre is felhoznod), a másik kettőben továbbra sem
3. akinek nem esik le, hogy a Gyűrűk Ura és a Kung-fu Panda képbe hozása egy magaslabda-irónia, azzal tényleg valami baj van... :)
4. a 01.24-es kommented utolsó harmadában még mindig a Gyűrűk Uráról és a Pandáról írsz??? tényleg elgurult a gyógyszered... :)
5. az a bajod, és az egész - részemről teljesen nyugodt, néhol vicces-próbálok-lenni, ironikus - hangvételű "párbajt" nálad teljesen elnyomja az úgy-utálom-Balet-mint-az-állat érzés. Komolyan gondolod, hogy Stöckert hallatán azt fogom gondolni, hogy jé, tényleg, Bale tényleg egy szar színész... szerintem igenis jó volt pl. a Harsh Times-ban, a Rescue Dawn-ban, az American Psyco-ban stb.
http://www.youtube.com/watch?v=qwicLgOGJOI&feature=fvst

és ha ezt megnézted, utána tényleg dolgozzál... :)

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.11 01:40)

Vitázni a Bél-en lehet, de a nagy igazságot már Stöckert Gábor újságíró-filmkritikus is megmondta róla: "Christian Bale egy pöcs." 10 nagyobb tehetséget mondok az ő évjáratában. És könyörgöm..mondjon már valaki egy olyan filmjét (Masinisztán kívül, bár ott a film volt szar, nem ő), amiben JÓ SZÍNÉSZ volt, vagy ami mutatja, hogy sokoldalú..
Na ezt főleg azért, hogy visszatérjen ez a fórum a normál kerékvágásba, én meg a melóba.

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.11 01:25)

És amúgy leesett, csak a humor-gombod nem tudom mikor van ON.
'Most nem azon vitatkoztunk, hogy 2*2 az 4-e vagy sem, ráadásul attól végképp nem lesz igazad, ha azt hajtogatod, hogy te milyen jó vagy témában és ott vitának nincs helye.' Van helye, abban a témában, ami vitaképes, és nem ettől van igazam. Véleményt nyilvánítani nem érdemes olyan esetben, ha az tök hülyeség. Az a film például nem horror, amiben nincs 60 liter vér? És a Hitchcock-i Psycho?..Amiben egy gramm vér sincs, vagy gyilkosságot mutató képsor? Miért nem Thriller? Annyira kicsi az átfedés a filmműfajok világában, hogy az nem is igaz. A MR-nak és az E. az imdb-s besorolása is ugyanaz. Szóval ez meddő vita. Ha én össze tudom hozni - mert találok minimum egy-két nagyon hasonló műfaji sajátosságot, és nincsenek hatalmas különbségek - a 2 filmet műfaji síkon, és el is tudom magyarázni, akkor az úgy van. Ha ezt meg tudod csinálni az E.-mal és a Pandával, kapsz egy sört!
És mégegyszer: nem veregetem én a vállamat, csomószor nem jövök elő olyan dologgal, amit esetleg még tudok, mert nem nagyon érdekel, hogy más mit gondol..aki ismer, találkozunk nap mint nap, az tudja, hogy próbálok sokfelé érdeklődni. Csak a tököm tele azzal, hogy néha azt érzem, szinte mindegy mit írok-mondok, mert bele lehet kötni (sőt néha mintha ez lenne a cél)..hát ne lehessen már mindenbe, na. Vagy legközelebb már angolul sem fogok tudni?..Persze angolból sem tudok mindent, meg az összes filmet sem láttam, de tanultam, és olvastam-láttam annyit, hogy nem csak laikusoknak merek megnyilvánulni bizonyos témákban. Ez baj?..szerintem nem. Max a stílus volt más, de ne vitatkozzunk már olyan dolgokon, amiben nekem tuti igazam van, ha Te meg úgy gondolod, hogy neked is, akkor neked is..mit bánom én...

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.11 01:24)

Alulról a 3. és 4. komment..ha mégegyszer elolvasod, hátha megérted az értékelése(i)met.
'A bevételi adatok és az IMDb értékelések kapcsolatát nem akarom még egyszer leírni..' nincs kapcsolat, valószínűleg ezért, de legközelebb majd két külön mondatban írom le, nehogy azt gondold, hogy szerintem van reláció.
'Az MR-re pedig nem úgy gondoltam, mert nem olyan képi világot mutatott be, mint az általam - kapásból - említett három film, de még mindig sokkal jobban elfogadom, mint a másik kettőt.' Így használja jól a MR a szimbolizmust, nem ad az arcodba olyan konkrét elnyomás-képet, nem radikális-szürreális. A másik kettő meg egyszerűen nem scifi, de akció-, és feszültségtartalmát tekintve oda-vissza veri a Pandát.
'Az 1., 3.-ra ironikusan (kár hogy ezt nem tanítják az egyetemen) megjegyeztem, hogy ennyi erővel a Gyűrűk Urát és a Kung-fu Pandát is említhetted volna.' Tanítják, elég sok versben, regényben találkozunk vele, és én magam is gyakorlom a mindennapjaimban...Rólad viszont tudom, hogy szar a humorérzéked, ezért nem is feltételeztem hasonlót (sima, bántó humor)..de majd a Varát megkérdem, hogy onnan fentről vajon ő is ilyennek lát-e engem (önirónia-kisebb vagyok)..ettől függetlenül a két általad említett filmben viszonylag kevés 20. század utáni, emberkaraktereket ábrázoló (egy főhős megy sok-sok gonosz ellen), drámajegyeket hordozó (ő meghal, valakije meghal), lőfegyverrel történő gyilkolásos esemény (kinyír pár embert, egy várost, a CIA-t) történik..ergo: azok a történetek abszolút hihetetlenek, az általam említettek megtörténtek, vagy akár meg is történhetnek (az E. a feltételezett 3. világháború után játszódik, és 2 már tényleg volt ám!-irónia) De egy szóval sem mondtam, hogy azok az E. klónfilmjei!!! Ha ennyit nem látsz meg, akkor vigyázz, mert a pandán lovagló Aragorn bármikor lenyilazhat a középföldi Ráday u.-ban (irónia2)! Mert ez annyira valószínű, mint hogy egy amerikai kém embereket lő le. Vagy a 30-as években Amerikában volt-e bérgyilkos. Mindkettő fantasy-elem, belátom. Azért mert csokifagyi, és mirelit lócomb, hasonlóság még van: mindkettő qrva hideg!

megveregetheted a vállad

(Wilibald, 2009.07.10 21:40)

... de azért hadd kommenteljem még, ha lehet. Először is azt jegyeztem meg, hogy kicsit ellentmondás van a film értékelésed és a pontozásod között. Ami tényszerűen igaz, mivel egy 7/10-es értékelés nem "abszolút átlag" stb., nincs is ezzel baj, csak érdekelt, hogy mi az oka. Erre magyarázkodsz, hogy mostmár 6/10. Legyen, szíved joga! (Én miattam nem kell 7/10-nek lennie.) A bevételi adatok és az IMDb értékelések kapcsolatát nem akarom még egyszer leírni... Majd jössz azzal, hogy a "Road to Perdition, Minority Report, The Bourne Identity" egy-egy témában, vagy ezek műfajában jobbak voltak. Erre én :) megjegyeztem amit megjegyeztem, az 1. és a 3. filmmel továbbra is tartom a véleményem, hogy nem összehasonlítható. Az MR-re pedig nem úgy gondoltam, mert nem olyan képi világot mutatott be, mint az általam - kapásból - említett három film, de még mindig sokkal jobban elfogadom, mint a másik kettőt. És miért lenne nehéz kimondani, meggyőztél, az MR elfogadható példa, csak abban számomra kevésbé jött le az elnyomó (kvázi nácisztikus) hatalmi rendszer képe, mint ami az Orwell-i témában igen. Ezért nem tartottam azt se jó példának. Az 1., 3.-ra ironikusan (kár hogy ezt nem tanítják az egyetemen) megjegyeztem, hogy ennyi erővel a Gyűrűk Urát és a Kung-fu Pandát is említhetted volna. De látom nem esett le és ezen rugóztál még egy kicsit... Mint ahogy én sem a "Demolition Man, Running Man, Judge Dredd" satöbbit hoztam fel kapásból, te sem... és egyrészről nem kell a mellet döngetni, mert otthonosabban mozogsz a filmek terén, mert az összehasonlítgatásod, mint ahogyan az enyém is, meglehetősen szubjektív kiválasztáson alapult, de mindegy. Most nem azon vitatkoztunk, hogy 2*2 az 4-e vagy sem, ráadásul attól végképp nem lesz igazad, ha azt hajtogatod, hogy te milyen jó vagy témában és ott vitának nincs helye. "És hogyha ennyire nem tetszik amit olvastál, ne rakjál ki filmes topicot megvitatásra." Ezt meg nem tudom, hogy mire írtad. Miért baj az, ha leírom, hogy nekem más a véleményem. Elfér, nem? Felőlem annyit írsz amennyit akarsz, sőt, az 1 giga tárhely elbírja! :) Csak hogy mást mondjak: mi értelme lenne pl. a nemrég látott The Wrester-t drámaiság szempontjából a Schindler listájához vagy mittudoménmihez hasonlítani... egyébként ha az E.-t a V mint Vendettához mérted volna akcióban, sci-fiben, utópiában satöbbiben, akkor nyomunk egy ötöst...

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.10 19:22)

P.S.: Az, hogy vkinek vmi tetszik, az szubjektív..de az, ha egy műről kvázi objektív leírás születik, aminek kapcsán besorolást kap egy bizonyos műfaji vagy stílusbeli, képi, technikai alműfajba, arról nem nagyon érdemes vitát nyitni, mert az úgy van. Max. elmélkedni lehet róla..ezért nem lesz a Mátrix sosem vígjáték, a Hóbortos hétvége meg nem lesz thriller. A stílusjegyek száma a meghatározó, azok alapján lehet egy filmet minimum egy, de akár több zsánerbe is beosztani.
Ha a film szerinted szar, az sem vitatható, ha szarul forgalmazták, az sem. Szerintem(!) az E. egy közepesen jó akciófilm, számomra lerágottcsont témával, és gyenge technikával, de lehet, hogy a hangulata, vagy nem tudom én mi miatt, de megkapta a 6ost. Ha neked 8as, hajrá..Nekem az a Bourne..de akkor ácsi..ha két szerinted tök külön műfaj, akkor hogyan adsz pontot az egyikre, és a másikra?..Vmi viszonyítási alap azért csak kell..Pl. az E. technikáját más scifihez hasonlítod, a sztoriját más drámához, a harcjeleneteket más akció-thrillerhez..így áll össze, nem???..de..akkor hadd ne legyek már hülye, ha az akció-jelenetét a Bourne-hoz, a dráma-hangulatát a Road...-hoz, a scifiségét meg a Min.Rep.-hoz hasonlítottam.The End

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.10 19:12)

OK..oszt felhoztál 60 évvel korábbról filmet, de Demolition Man, Running Man, Judge Dredd meg sehol (Ezeknek van sokkal inkább köze az E.-hoz). Ehhez tudom, hogy nem az a tudás kell, amit fél éven keresztül oltottak belénk, csak internet..amúgy meg nem önfényezés miatt írtam azokat, amiket, csak annál jobban semmit nem utálok (meg már őszintén szólva unom is), ha tudok vmit egész jól az élet bizonyos területén (sajna nem sok ilyen van - film, kutya, sport, angol, oszt csókolom), oszt kötözködnek a témában, akiknek egyáltalán nincs igaza, de még csak köze sem nagyon ahhoz, amiről pofázok. Én sem dumálok bele a gazdasági-politikai dolgokba, vagy legalábbis nem mondok olyan tényeket, amiket nem ösmerek. És hogyha ennyire nem tetszik amit olvastál, ne rakjál ki filmes topicot megvitatásra..Én sem véletlenül nem szólok hozzá bizonyos témákhoz sosem, mert 1. nem érdekel, 2. nem akarok hülyeséget írni. Neked is csak annyit kellet volna, hogy a Bél-t szereted, a film tetszett, meg adatokat, amik ismertek. De belemenni olyan elemzésbe, hogy melyik film milyen zsánerba tartozik..azért az bonyolultabb..Amúgy meg mindegyik feature-film (Kungfu Panda is!), és akkor a további műfajbesorolást hagyjuk! Disztópia-filmekből annyi van, mint a szemét, nem nehéz ilyeneket mondani, szerintem te is szép számmal láttál belőlük, meg én is..De ha végiggondolod a Min.Report sztoriját, hogy egy ember hatalma állt a Precogok felett (Sydow), és ez ellen (is) harcolt a Krúz, akkor lássuk már be, hogy ez hasonló koncepció, mint az E., csak itt szereket nem adnak be a pógárnak, de ugyanúgy egy jónak tűnő rendszert akarnak beadni a népnek, ami nyilván nem jó! Vagy nehéz kimondani, hogy ebben az egyben legalább igazam volt??:P..pff..:D..Na, megyek melózni, és legalább leiszom magam..A továbbiakban meg már ehhez a topikhoz sem fogok szólni, mert felesleges. pá (és ne gyere azzal, hogy 'ugyanmáár..')

ott vagy a szeren

(Wilibald, 2009.07.10 18:40)

... de én olyan negatív utópiákat hoztam fel példaként, amilyen az E.-ben is volt, amelyekben egy diktatórikus hatalmi rendszer ellen vette fel a főhős a harcot... én is tudok még utópisztikus filmeket, beeee! Én az árbevételhez kapcsolódóan hoztam fel a rating-et, mert azzal akartam magyarázni azt, hogy nem a film sikerült rosszul, hanem hogy rosszul "tálalták", így hogy a mozikban nem szerepelt jól, nem a film értékét, hanem a produceri munkát minősíti...

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.10 18:22)

"az utópia az MR-ben egyáltalán nincs benne..." ez hülyeség, már ne is haragudj! -->
"Minority Report is a futuristic film which portrays elements of a both dystopian and utopian future." (http://en.wikipedia.org/wiki/Minority_Report_(film) ) Ezt az egyetemen is vettük, ebből még esszét is írtam. Ebbe ne menjünk bele..és hiába higgadtam le, műfaji kategóriáját tekintve egy krimi-dráma (Road to Perdition-van benne lövöldözés), egy akció-krimi (Bourne..-verekedés-lövöldözés), és egy akció-scifi (Eq.-verekedés-lövöldözés) nevetséges, ha Kungfu Pandával(röhögés-verekedés) van összehozva. A Die Hard-ok meg nem 2002-es filmek, ezek meg mind akkor készültek, legalább ennyi (de ennél több!!!) hasonlóság is van. Amúgy meg direkt a 2002-es mozikat vettem elő, hogy abban az évben mik voltak a tényleg üdítő színfoltok, nem vígjátéki-pornó-horror-mese vonalon. Amúgy meg nem kell felsorolni az utópiával kapcsolatos filmeket, nagy számban kellett néznünk őket szemináriumokon, tudom, mi számít annak, de mégegyszer mondom, direkt 2002-ből akartam meríteni! Ja, a Solarist mondjuk ki is hagytam, de az nem is tetszett annyira. Nyilvánvaló, hogy egy éven belül nem jönnek ki utópiát/disztópiát boncolgató alkotások tömkelegével, ezért hoztam fel azokat, amiket. Egyedül a Road to Perdition-t hoztam fel nem feltétlen műfaji okból, hanem 'színfoltként'. Így már remélem érthető. A másik kettőnek hiába más a 'külseje' (Bourne-filmek sokkal inkább hasonlítanak pl. a Takenhez), 'szerkezetük' alapja ugyan az. Ezt most hadd ne kelljen elemeznem, inkább elküldöm egy dolgozatomat a posztmodern filmművészet műfaj-kialakulásairól. Amúgy meg figyeltem arra, amit írtál, de az, hogy elqrták a marketinget, az abszolút nem érdekel - ő hibájuk, ez a mentség még egy filmet sem mentett fel -, és a Minority Report meg 7.7en áll 120.000 szavazattal (E. 73.000). No nem mintha olyan rengeteget számítana, van-volt olyan 8 feletti imdb-s értékelésű film, amit 20 perc után kikapcsoltam..

ha egy kicsit lehiggadsz

(Wilibald, 2009.07.10 17:19)

...akkor figyelni is tudsz arra, amit írtam. Kevesebb moziban is mutatták, rosszkor jöttek ki vele, akkor is hibásan kommunikálták, ráadásul kevesebb pénz volt rá, így a marketingjére is, és nem azért hozott kevesebb pénzt, mert nem szerették (lásd IMDb 7,8/10 !!!). már ne is haragudj, de a Road to Perditiont felhozni, az kb. a Kung-fu Panda... A Minority Report-tal pedig annyi a közös, hogy egy jövőbeli történetet mutat be, az utópia az MR-ben egyáltalán nincs benne. A Bourne helyett meg Die Hard-ot is említhetted volna, az azzal való összehasonlítás is annyit ér... Mondhattad volna a V, mint Vendettát, a Gattaca-t, vagy a Fahrenheit 451-et, de mindegy, ettől még szeretheted és utálhatod is, csak az értékelésed nem egyezett a pontozásoddal, ennyi...

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.10 16:48)

"és a kettejük közötti színészi játék közötti különbséget zongorázni lehet"..de szépen fogalmaztam, a betyárját!..ez az ideg, ami Bél előttem feltűnő ocsmány, kommersz, megcsináljuk-sztárnak-mert-ki-van-gyúrva feje miatt van. És azért 23 éve szerepel már filmekben..És (remélem az imdb-nek igaza lesz) 2010 kitépődött a naptárából, és 2011-re jönnek majd filmjei: Egy boxolós, egy dráma-krimi - mindkettő Marky Mark oldalán..remek!:D - aztán majd vmikor egy Batman, Terminator 5...ez pénzügyileg rendben van..de már most nem fog meg annyira egyik téma sem, hogy fantasztikus..Játsszon már egy vígjátékban, vagy haljon meg az első percben a filmben, vagy bánom is én!!Csak lepne már meg vmivel!!!(mert utoljára a Masinisztával tudott..)

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.10 16:36)

Akkor hivatalosan is leértékelem 6/10re...mert bár ugye nálad meg volt már felértékelés..:P
Amúgy meg nem tudom észre vetted-e, de az a 3 film, amiket példának hoztam, nem fantasy, és nem is mese volt. Akció-krimi-scifi trió, amivel nyugodtan egy napon lehet említeni ezt a filmet is! Mert ugyan az a kategória..de a Minority Report-tal mindenképp..És bár ott meg Krúz villog, akit szintén nem szeretek, de a kidolgozottság, és a kettejük közötti színészi játék közötti különbséget zongorázni lehet. Jó, Bél még fiatalabb és tapasztalatlanabb volt..most is egyébként..de azért az kicsit sztem komolyabbra sikerült. Jó, most lehet azt mondani, hogy nem egy költségvetési kategória..és???Senkit nem érdekel, csak a végtermék..röhejesen kevés pénzből is készültek már nagyon nagy alkotások...de ezt 20,000,000 $-ból csinálták, és összesen 5345869 $-t hozott be!!!bukfenc lett, annak ellenére, hogy nem katasztrófális, hanem egy átlag filmről van szó. Mert ha ennél a filmnél maradnék a 7es osztályzatnál, akkor a Min.Reportnak 9est kéne adnom, ami nonszensz!Tudom, az 102.000.000-ba volt, de majdnem 360 m-t hozott..és ez NEM VÉLETLEN!!!

valóban

(Wilibald, 2009.07.10 16:22)

...nem láttam az 1984-et, de lehet, hogy mostmár megnézem. A könyvet sem olvastam, így nem tudom, hogy az E. milyen mértékben Orwell-i adaptáció, de nálam ez nem jelent se jót, se rosszat, az üdítő színfoltra pedig azt értettem, hogy a film jól össze volt rakva, és több szempontból is "szórakoztató" volt: a cselekménye, a mondanivalója, a látványos pisztolypárbajok, a színészek (Bale mellett Emily Watson, Sean Bean - bár keveset játszott) szóval bőven átlag feletti film, az ilyen összehasonlításnak pedig se füle, se farka (a Gyűrűk Urában kevesebb a közelharc, a Kung Fu Pandában meg nagyobbakat ugrottak stb.) a 7/10 az 7/10, ne magyarázkodj :))

ja, és...

(CSuck, 2009.07.10 14:32)

ebben az évben született a Road to Perdition, Minority Report, The Bourne Identity c. akciófilm is..szóval ezzel az üdítő színfolttal is vitatkoznék, mert az, hogy neked nem volt ismerős a sztori, azért még minden utópisztikus témával kapcsolatos film és könyv központja Orwell művének koppintása (mivel ő volt az első, aki ilyen részletesen bemutatott egy kaotikus világképet mind társadalmi, mind az egyén pszichéjének változásai szemszögéből), és ez az Equilibriumban különösen érezhető (City of Ember-ben pl. annyira nem, de minden utópia lényegében uazt teljesíti be). Az E. az akció jeleneteit leszámítva 90%ban megegyezik egy 53 évvel előtte megírt könyvvel..tényleg eredeti!!!A másik 3 filmben vagy jobb színészek, vagy jobb technika, vagy jobb sztori áll..ráadásul pont ilyen sorrendekben..

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.10 14:15)

na, csak hogy érthető legyen: az 'anno' feelingje 7es (amire most emlékszem, hogy akkor mit éreztem a filmmel kapcsolatban), de míg az akkor nagyon kedvenc filmekre megtartom a magas osztályzatot (Mátrix akkor 10, Ryan közlegény 9, most is az!), addig Bélt megrühelltem annyira, és a filmet is átnéztem és -gondoltam, hogy az akkori 7es ma simán 6os..csak az én hajdanán volt 7em, mostani 6om, te mostani 8ad eredményezte azt, hogy 'legyen egy pillanatra már béke emiatt a szar Bél miatt, és legyen akkor 7!' kialakult.

mármegintcím

(CSuck, 2009.07.10 14:07)

Azért kapott 7/10et, mert tisztán emlékszem, hogy az első megnézés előtt pár nappal láttam életemben először az 1984 c. filmet, ami klasszikus. Az Equilibrium sztorija dettó uaz. Mégis, egy ilyen előzmény után is végignéztem..azóta meg mindig akkor láttam, ha olyan emberekkel voltam, akik még nem látták..így 'beáldoztam' magam, persze nyilván ha oltári szar lenne, nem lettem volna hajlandó újranézni egyszer sem. A 7est meg - jóindulatból - a te 8asod miatt húztam fel, mert a gagyi technika, koppintott sztori és Bél miatt eredetileg nálam 6!..de akkor meg tuti még jobban füttyögsz.

ja, és

(Wilibald, 2009.07.10 10:17)

... a 7/10 és a 8/10 között nincs az a hatalmas szakadék... :)

Johnny Depp csókol

(Wilibald, 2009.07.10 10:15)

Sem az, hogy sokadszorra újranézted, sem az, hogy 7/10-et adtál rá egyértelműen nem arra utal, hogy a film "abszolút átlag, sem sztorijában, sem kivitelezésben, sem semmiben nem haladta meg az átlag filmek szintjét". Éppen ellenkezőleg... Jó lenne, ha 7/10-es átlagban jönnének ki a filmek, de a sok szar mellett én is csak a jobbakat nézem, ezért magasabb az én átlagom, meg szerintem a tiéd is, mint általában a filmek átlaga... visszatérve az Equilibriumra, a film 2002-ben egy abszolút üdítő színfolt volt az akciófilmek között Bale-lel, aki akkor még nem volt olyan ismert, mint most. A film nem volt akkora siker egyrészről mert kevesebb moziban mutatták be, másrészről mert a készítők is a Mátrix-szal hasonlítgatták, ami egy nagy hiba volt, mert annál tényleg nem jobb...