Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


O Brother, Where Art Thou? (2000)

2010.10.31

Kép PG-13 106 min - Comedy | Adventure | Music

Directed by
Joel Coen & Ethan Coen

Writing credits
Joel Coen & Ethan Coen

Cast
George Clooney ... Everett
John Turturro ... Pete
Tim Blake Nelson ... Delmar

Produced by
Joel Coen & Ethan Coen

Original Music by
T-Bone Burnett

Cinematography by
Roger Deakins

Film Editing by
Tricia Cooke

A gazdasági világválság sújtotta Délen három rab megszökik a börtönből: Everett Ulysses McGill, a bájos, egyszerű Delmar, és az örökké zsémbelődő Pete. Egész életükre kiható kaland vár rájuk, mikor nekiindulnak, hogy visszaszerezzék szabadságukat, és hazatérhessenek otthonukba. Nincs vesztenivalójuk: bilincsbe verve futnak az életükért. Útjuk hihetetlen kalandok sorában és emlékezetes találkozásokban bővelkedik...
Modern Odüsszeusz-történet, amelyben izgalmak, humor és szívfacsaró érzelmek keverednek. Hangulatos, eredeti szemléletű road-movie Coen-módra. Clooney valósággal brillírozik a főszerepben - ilyen jónak még soha nem láttam! -, de két szárnysegédje (John Turturro, Tim Blake Nelson) is állja a sarat. Deakins képei, beállításai pedig külön élményszámba mennek és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egy, a néző gyermeki énjét előcsalogató, bájos, őszinte fantazmagória elevenedjék meg előttünk! Ja, és a két pufók epizodista, Goodman és Durning is remekel! A Durning által hordozott, szarkasztikus politikai mellékvonal külön megér egy misét!:)

O Brother, Where Art Thou? (2000)
"Big Budget"  PC(9)  CA(10)  MS(9)  DE(8)  CS(10)  PI(9)  ► 9/10
Pontozás és módszertan.

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Az emlitettek kozul

(eic, 2010.11.02 18:23)

...a Betoro... nem jobb ennel a filmnel, a No Country... nagyon jo (9/10, 9.5/10 vagy 10/10 meg nem tudom a mostani modszertan szerint), a Keresztapa elso resze pedig 10/10.

ésmielőtt

(CSuck, 2010.11.02 17:32)

rátérnénk, igen, muszáj volt más Coen filmekkel összevetnem, mert a stílus hajaz az összesre. A Keresztapa meg örök etalon, mint kő 10es.

ha ez reális..

(CSuck, 2010.11.02 17:29)

7esre vagy max 8asra jött volna ki az eredmény..mégegyszer mondom: Túl sok középszerű filmet tolsz felfelé, ahol csak nagyon nagyon kevés filmnek van igazán helye. Coen filmek közül ennél mind a Betörő az albérlőm, mind a No country jobb volt..akkor azok 10-11esek??..és egy Keresztapa csak 1-gyel veri ezeket a hozzá képest átlag mozikat??..érdekes..már ha feltételezzük, hogy a Keresztapa 10est kapna nálad, persze..